• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktori upoznati o radu Savjeta ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda upoznao političke direktore Savjeta za provođenje mira o rezultatima Savjeta ministara.

 Direktori upoznati o radu Savjeta ministara Izvor: MONDO

Bevanda je rekao da je informisao političke direktore da je Savjet ministra BiH zaršio sve svoje obaveze iz "Mape puta" i dio koji se odnosi na mehanizam koordinacije, koji će biti predstavljen do kraja godine.

On je napomenuo da je sada na novoj parlamentarnoj većini i liderima političkih stranaka da pronađu adekvatno rješenje za primjenu odluke "Sejdić i Finci", kako bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju stupio na snagu.

Bevanda je rekao da ga raduje da je usvojen budžet u Predsjedništvu i Savjetu ministara BiH, što je pokazalo da zlosutni prognozeri nisu bili u pravu.

"Drugi su govorili o problemima u Federaciji BiH i opstrukciji donošenja budžeta. Bio sam u poziciji i opoziciji, ali sam uvijek kada je riječ o budžetu nastojao da dam kreativan doprinos da bude donesen na vrijeme", rekao je Bevanda.

On je naglasio da BiH ne misle dobro oni koji izazivaju probleme opstrukcijom donošnja budžeta i izazivanjem ljudi na demonstracije.

Bevanda je odbacio tvrdnje da je stendbaj-aranžman sa
Međunarodnom monteranim fondom ugrožen ukoliko ne budu usvojeni budžeti na svim nivoima.

"Stendbaj-aranžman ne bi bio ugrožen ni da se iduće godine u martu donesu budžeti, samo ne bi bio prebačen novac. Zato treba završiti posao kako bi se 'pokrpile' budžetske rupe na entitetskom nivou", rekao je Bevanda.

On je naglasio da će to omogućiti da ljudi, umjesto da Novu godinu provode u demonstracijama, ovaj praznik dočekaju u miru u svojim kućama.

"Imao sam priliku da pojasnim večeras i dezinformaciju koja se pojavila u vezi sa mojim dopisom kojeg sam na zahtjev ministra pravde Bariše Čolaka uputio Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/, od kojeg su pojedini mediji stvorili aferu, a u stvari je riječ o običnoj molbi zbog činjenice da je ministar pravde bio u Hrvatskoj na potpisivanju i nije mogao prisustvovati sjednici VSTS-a na kojoj se birao član ovog tijela", rekao je Bevanda.

On je pojasnio da je zamolio članove VSTS-a da se odgodi izbor člana do utorka 4. decembra i odbacio tvrdnje da je vršio pritisak na pravosuđe.

"Imao sam priliku da razjasnim nešto što je trebalo da bude afera u vezi sa mojim imenom, koja je stvorena u nedostatku pravih afera“, rekao je Bevanda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE