• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Balaban na čelu parlamenta

Budimir Balaban iz DNS-a izabran je danas za predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

 Banjaluka: Balaban na čelu parlamenta Izvor: MONDO

Za potpredsjednika Zdravko Josipović iz SNSD-a, dok je zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić.

Na konstitutivnoj sjednici zakletvu su položili gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i odbornici novog saziva Skupštine grada.

Skupština Grada Banjaluka ima 31 odbornika, od kojih 11 odbornika SNSD-a, po četiri DNS-a i SDS-a, po tri odbornika Socijalističke partije, PDP-a i Demokratske partije, dva NDS-a, te jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina koji je iz Komunističke partije.

Na sjednici odborniku NDS-a Ranku Barošu nije potvrđen mandat, koji je još na verifikaciji u Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da je današnja sjednica bila konstruktivna i u duhu demokratskih procesa. On je najavio da će u decembru biti održana najmanje tri zasjedanja gradskog parlamenta, naglasivši da dosta toga treba uraditi do kraja godine.

Gavranović je istakao da želi da ima tim ljudi koji će dobro sarađivati i koji će njegovati dobre međuljudske odnose.

Prema njegovim riječima, odbornici koji su izabrani za vršioce dužnosti načelnika vratiće mandate i podnijeti ostavke na sve dužnosti koje su nespojive sa funkcijom načelnika.

Novoizabrani predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban najavio je tri skupštinska zasjedanja do kraja godine, kao i da se krajem decembra očekuje usvajanje budžeta.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić rekla je novinarima da je uvjerena da će i pozicija i opozicija postići saglasnost u rješavanju pitanja važnih za bolji život svih građana Banjaluke, kao što je zapošljavanje.

"Bilo je mnogo značajnih ulaganja u infrastrukturu proteklih godina, ali u ovom momentu fokus treba staviti na stvaranje uslova za zapošljavanje ljudi", naglasila je Brkićeva.

Odbornici gradskog parlamenta danas su imenovali vršioce dužnosti načelnika u Administrativnoj službi Grada koji će obavljati dužnost do okončanja postupka za izbor načelnika po javnom konkursu, a najduže 60 dana.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu imenovana je Biljana Birač, Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović, a Odjeljenja za prostorno uređenje Mira Sofilj.

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije imenovan je Dejan Vujić, Odjeljenja za prostorno uređenje Zoran Novaković, a Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Goran Šljivar.

Za vršioca dužnosti načelnika Službe za poslove Skupštine grada i gradonačelnika imenovan je Goran Mirković, Dragan Lukač imenovan je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja komunalne policije, a za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Slaviša Sandić.

Radenko Đurica imenovan je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, a za vršioca dužnosti načelnika Službe za zajedničke poslove Zoran Vujmilović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE