• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Načelniku plata povećana sa 680 na 3.000 KM

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Šekovićima Velibor Milošević izjavio da je lokalni parlament odlučio da poveća platu načelniku opštine.

 Načelniku plata povećana sa 680 na 3.000 KM Izvor: MONDO

On je naveo da će plata načelnika biti skoro 3.000 KM, predsjednika Skupštine oko 2.500, a zamjenika načelnika oko 2.000 KM.

"Sudeći prema odluci o platama opštinskih funkcionera, koja je usvojena na posljednjoj sjednici lokalne Skupštine, u Šekovićima nema ekonomske krize, već naprotiv, sve cvjeta", ocijenio je Milošević.

On je pojasnio da je ovom odlukom stavljena van snage odluka ranijeg odborničkog saziva SO Šekovići, usvojena u junu, kojom je tadašnjem načelniku opštine Momiru Ristiću i njegovom zamjeniku Veliboru Miloševiću, plata umanjena na 680 KM.

Tadašnju, a i najnoviju odluku o platama opštinskih funkcionera usvojila je skupštinska većina u kojoj dominiraju SDS i PDP, a podržava ih nekoliko manjih političkih grupacija.

Aktuelni načelnik opštine Šekovići Budimir Ninić, koji je na oktobarskim izborima bio zajednički kandidat SDS-a i PDP-a, rekao je da je junska odluka o ograničavanju plata Ristiću i Miloševiću bila nekorektna, a da je sadašnja odluka realna.

"Štednja u jednoj opštini ne može se zasnivati na dva, tri čovjeka“, rekao je Ninić.

Budžet ove izrazito nerazvijene opštine, koji je među najnižima u Republici Srpskoj, usvojen je u drugoj polovini ove godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE