• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitna zbrinula brojne Sarajlije sa prelomima

Više građana Sarajeva javilo se službi Hitne pomoći sa prelomima usljed padova na snijegu i ledu.

 Hitna zbrinula brojne Sarajlije sa prelomima Izvor: MONDO

Doktor Tigran Elezović iz Hitne pomoći Sarajevo rekao je da je samo jutros zabilježeno 10 pacijenata koji su se povrijedili pri padu.

On je dodao da se i u naredna dana očekuju veoma niske temperature i preporučio građanima da nose adekvatnu obuću kako bi spriječili padove i da obavezno stave kape i šalove - piše portal "kliks.ba".

"Kada su veoma niske temperature ne treba udisati hladan vazduh i potrebno je staviti šal preko usta. Treba prilagoditi i temperaturu u kućama i ne izlaziti naglo iz toplog naglo na hladno", kazao je Elezović.

U Kantonalnom komunalnom preduzeću "Rad" kažu da se na terenu nalazi 50 ekipa zimske službe, te da su prohodne sve saobraćajnice prvog i drugog prioriteta u četiri gradske opšine u Kantonu Sarajevo.

Portparol "Rada" Ahmed Đipa izjavio je da su i saobraćajnice u padinskim dijelovima Sarajeva očišćene od snijega i poledice, ali da zastoje povremeno uzrokuju vozači koji ne koriste zimsku opremu.

On je podsjetio da je zimska oprema obavezna i dodao da su građani dužni da čiste snijeg ispred stambenih objekata i poslovnih prostora.

Prema njegovim riječima, preduzeće "Rad" zaduženo je za čišćenje snijega i poledice na području četiri gradske opšine - Ilidža, Hadžići, Vogošća i Ilijaš. Preduzeće raspolaže sa 56 specijalnih vozila, a po potrebi na čišćenju može uposliti i do 140 vozila.

"Za ovu sezonu naručeno je 5.000 tona posipnog materijala. Spremni smo za zimu do 50 centimetara snijega. Sve preko toga iziskuje uključivanje službi civilne zaštite", ocijenio je Đipa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE