• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranka Mišić najavila novi generalni štrajk!

Ranka Mišić u Vladi Republike Srpske napustila sastanak sindikalaca sa premijeromom RS Aleksandrom Džombićem najavivši novi generalni štrajk!

 Ranka Mišić najavila novi generalni štrajk! Izvor: MONDO

U Vladi RS još jedan sastanak sindikalaca sa premijerom Aleksandrom Džombićem. Predstavnici Unije sindikata budžetskih korisnika u Savezu sindikata Republike Srpske, kod premijera su došli kako bi razgovarali o predviđenom smanjenju plata za budžetske korisnike za dodatnih 10 odsto u narednoj godini, prenosi Alternativna televizija.

U Savezu sindikata Srpske kažu da predstavnici sindikata obrazovanja i kulture, unutrašnjih poslova, pravosuđa i uprave žele da razgovaraju o mogućim rješenjima, s ciljem očuvanja stečenih radničkih i sindikalnih prava i u narednoj godini.

Nešto prije sastanka, Džombić je za ATV prilično jasno poručio da odluka o smanjenju plata neće i ne može biti promijenjena.

Predsjednica Saveza Sindikata RS Ranka Mišić maločas je napustila sastanak i najavila novi generalni štrajk. Takođe je rekla da je sindikat došao sa novim prijedlogom o eventualnom povećanju cijene rada kako bi time amortizovali smanjenje plata.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE