• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć porodici poginulog radnika "Čistoće"

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao da će grad pomoći porodici poginulog radnika preduzeća "Čistoća" Srđana Džudželije.

 Pomoć porodici poginulog radnika "Čistoće" Izvor: MONDO

Srđan Džudželija poginuo je kada ga je na pružnom prelazu u naselju Derviši udario voz dok je čistio snijeg. Gavranović je rekao da grad Banjaluka nema nikakvih nadležnosti nad tim pružnim prelazom, već da je on u isključivoj nadležnosti preduzeća „Željeznice Republike Srpske“.

On je istakao da je potpuno saglasan sa zahtjevom građana Derviša da se vozovi kroz naselje kreću sporije, jer nije u redu da prolaze brzinom od 80 kilometara na sat.

Gradonačelnik Banjaluke je naveo da su predstavnici Administrativne službe grada posjetili porodicu nastradalog Džudželije nakon tragedije koja se desila u subotu, 8. decembra, kada je na grtalicu za snijeg kojom je upravljao naletio voz iz pravca Novog Grada ka Banjaluci.

Gavranović je danas na sastanku sa predstavnicima izvođača radova iz sastava zimske službe, te predstavnicima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, ocijenio da je stanje na početku rada na čišćenju saobraćajnica zadovoljavajuće i apelovao da se građani uključe u akciju čišćenja snijega.

On je istakao da je, zajedno sa predstavnicima nadležnog odjeljenja, tokom vikenda bio na terenu i da je zimskoj službi dat nalog da se, osim puteva, čiste i trotoari.

„Insistirali smo da se obezbijedi apsolutna prohodnost saobraćajnica, ali da se očiste i trotoari kako pješaci ne bi imali problema. Tražimo da se uspostavi potpuna kontrola provođenja programa rada zimske službe, a da se sredstva planirana za ovu namjenu troše racionalno. Zahtijevamo od izvođača da imamo pravovremene informacije tokom cijelog dana o stanju na terenu“, naglasio je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke je apelovao da građani uklanjaju snijeg ispred svojih kuća, stambenih zgrada, garaža, poslovnih prostora i drugih objekata, jer je to, prije svega njihov interes.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE