• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko pohvalio rad međunarodnih sudija

Prisustvo međunarodnih sudija, tužilaca, istražilaca i savjetnika igralo je ključnu ulogu u razvoju Suda i Tužilaštva BiH.

 Incko pohvalio rad međunarodnih sudija Izvor: MONDO

To je danas rekao visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Tokom sastanka sa međunarodnim pravosudnim zvaničnicima i osobljem pravosudnih institucija BiH u Sarajevu, Incko je rekao da će ove ključne pravosudne institucije i dalje imati punu podršku međunarodne zajednice nakon što mandati međunarodnih članova prestanu, saopšteno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je zahvalio međunarodnim sudijama, tužiocima i savjetnicima na njihovoj profesionalnosti i posvećenosti izgradnji vladavine prava, boljeg pravosuđa i generalno pravde u BiH.

"Dali ste neprocjenjiv doprinos i Sudu i Tužilaštvu BiH od njihovog osnivanja. Dolazi vrijeme kada će vaše kolege iz BiH preuzeti punu odgovornost", rekao je Incko.

Visoki predstavnik je napomenuo da se pravosudne institucije na državnom nivou još uvijek suočavaju s velikim izazovima i pritiscima.

Potvrđujući opredijeljenost i podršku međunarodne zajednice pravosudnim tijelima na državnom nivou, Incko je pozvao domaće vlasti da daju punu podršku ovim institucijama i da zaštite do sada postignuti napredak.

"Od najveće je važnosti osigurati održavanje nezavisnog, nepristrasnog i profesionalnog pravosuđa. To očekuju međunarodna zajednica i građani", zaključio je on.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE