• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas izbor glavnog tužioca?

Visoki sudski i tužilački savjet BiH trebalo bi da na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu imenuje glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

 Danas izbor glavnog tužioca? Izvor: MONDO

VSTS BiH trebalo je da izabere glavnog tužioca na sjednici održanoj 29. novembra, ali je izbor odgođen do danas na molbu predsjedsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Odluka o odgađanju izbora na ove funkcije donesena je kao odgovor na molbu Bevande da se imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija na nivou BiH ne vrše do okončanja procedure imenovanja člana VSTS BiH u ime Savjeta ministara BiH.

U međuvremenu, na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH za člana VSTS-a u ime Savjeta ministara izabrana je Milana Popadić.

Na konkurs za upražnjenu poziciju glavnog tužioca BiH, umjesto smijenjenog Milorad Barašina, javilo se ukupno 12 kandidata, od kojih su, prema medijskim spekulacijama, najbolje rangirani zamjenik glavnog tužioca i rukovodilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Božo Mihajlović, predsjednik Opštinskog suda Sarajevo Goran Salihović i glavni tužilac u Tužilaštvu distrikta Brčko Zekerija Mujkanović.

Kandidati za Barašinovog nasljednika su i tužioci u Tužilaštvu BiH Ismet Šuškić, Miroslav Marković, Saša Sarajlić i Ranko Debevec, bivši federalni ministar pravde Feliks Vidović, Momir Zubac i drugi.

Potvrdu imena ovih kandidata Srna nije mogla da dobije u VSTS BiH, uz obrazloženje da ova institucija striktno poštuje rješenje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH kojim se zabranjuje iznošenje ličnih podataka kandidata u izbornom postupku po javnom konkursu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE