• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatković: Vrijeme za izmjenu zakona

Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković ocijenila je da VSTS BiH više nije regulatorni faktor nosilaca pravosudnih funkcija.

 Zlatković: Vrijeme za izmjenu zakona Izvor: MONDO

Prema njenim riječima, došlo je vrijeme za izmjenu zakona, počevši od sastava članova, pa do razdvajanja Savjeta na sudski i tužilački.

Zlatkovićeva je u pauzi sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj se razmatra izvještaj VSTS-u, rekla da to što su poslanici SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije napustili sjednicu parlamenta, odražava stav Srpske o radu VSTS-a.

Prema njenim riječima, danas je bila jedinstvena prilika da Republika Srpska razmatra izvještaj o radu VSTS-a, a na sjednici Narodne skupštine nije se pojavio predsjednik Savjeta koji bi imao mnogo toga da kaže poslanicima o radu pravosuđa na nivou BiH.

"U svakom slučaju, nezadovoljni smo radom VSTS-a, što potvrđuje i izlazak poslanika. Nezadovoljni smo imenovanjem nosilaca pravosudnih funkcija, ne samo u Srpskoj nego i u cijeloj BiH, kao i rezultatima rada“, rekla je Zlatkovićeva.

Ona je dodala da se VSTS u posljednje vrijeme pretvorio "sam u sebe“ i da više nije regulatorni faktor nosilaca pravosudnih funkcija, kako je prvobitno zamišljeno.

Komentarišući izbor Gorana Salihovića za glavnog tužoca BiH, Zlatkovićeva je rekla da je riječ o kandidatu koji nikad nije bio tužilac i da se postavlja pitanje koliko je on kvalitetan da obavlja tu funkciju.

"S obzirom na predmete koji se nalaze u Tužilaštvu BiH, mislim da ovim kadrovskim rješenjem ne možemo očekivati neke bolje rezultate“, rekla je Zlatkovićeva.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH izabrao je juče Gorana Salihovića za glavnog tužioca BiH. Salihović, koji je dosadašnji predsjednik Osnovnog suda u Sarajevu, na novu dužnost će stupiti 1. februara.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE