• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaštititi poziciju opština sa srpskom većinom

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da je Srpska zainteresovana za reformu Ustava FBiH u dijelu koji se tiče položaja Srba.

 Zaštititi poziciju opština sa srpskom većinom Izvor: MONDO

"Želimo da zaštitimo ustavnu poziciju opština gdje Srbi predstavljaju pretežnu većinu", rekao je Dodik, navodeći primjer federalnih opština Drvar, Grahovo i Glamoč.

Komentarišući inicijativu američke administracije za rekonstrukciju FBiH, za šta bi rješenje tražili predstavnici nevladinih organizacija i stručne javnosti, ali ne i političke partije, Dodik je istakao da je reforma Ustava Federacije BiH neophodna, ali da takve promjene nema bez parlamenta.

On je ocijenio da se navodnim nevladinim organizacijama, koje plaćaju strane vlade, nastoji pribaviti legitimitet, odnosno da se stvara osnova za pritisak na zvanične političke strukture u FBiH, kako bi se ostvarile određene promjene.

"Nema promjene Ustava bez parlamenta. U parlamentu nisu nevladine organizacije", rekao je Dodik.

On je podsjetio da su bile potrebne godine da se prizna da je problem funkcionisanje organa u FBiH, koji na neki način blokiraju i organe u BiH.

"Nepobitno je ustanovljeno da je potrebno ući u određene transfere same organizacije Federacije, gđe se ključne pozicije moraju obezbijediti u pogledu poštovanja konstitutivnosti naroda. Što se tiče Srpske, to je pitanje izvan nas i naše institucije se tim neće baviti", rekao je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE