• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škrbić: Vlada traži rješenje za zdravstvo

Ministar zdravlja RS Ranko Škrbić izjavio je da Vlada RS odgovorno provodi politiku i da radi na pronalaženju rješenja za probleme u zdravstvu

 Škrbić: Vlada traži rješenje za zdravstvo Izvor: MONDO

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić izjavio je da Vlada Srpske odgovorno provodi politiku i da radi na pronalaženju rješenja za nagomilane probleme u zdravstvu.

Škrbić očekuje da će u naredne dvije sedmice biti pronađen pristup prema rješavanju nagomilanih problema kako bi zdravstvo, koje je opšte dobro svih, "stalo na zdrave noge i moglo da funkcioniše".

On je za "Alternativnu televiziju" rekao da će narednih dana biti održana sjednica Vlade, a da će danas na sastanku sa predstavnicima Poreske uprave razgovarati o uredbi koju je Vlada donijela s ciljem povećanja finansijske discipline prema svim privrednim subjektima.

Škrbić je istakao da je loša situacija u privredi, navodeći da je oko 230 miliona KM neprikupljenih poreza, od kojih se dio odnosi na zdravstvo i penzionere.

Istakavši da odgovornost za situaciju u zdravstvu snosi dijelom Vlada, ali i cijelo društvo, Škrbić je rekao da zdravstvu nedostaje oko 80 miliona KM da bi se izmirile obaveze.

On je napomenuo da je zdravstvo veoma skup sistem koji zahtijeva drugačiji način rada, te dodao da je u proteklih pet godina za oko 80 odsto smanjeno slanje pacijenata iz Srpske u inostranstvo, da su uvedene nove operacije, opremljene bolnice i zdravstvene ustanove.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE