• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen banjalučki Šumaher

Ivan Zadković (26) iz Banjaluke, rekorder po saobraćajnim prekršajima i novčanim kaznama, uhapšen je na aerodromu u Sarajevu.

 Uhapšen banjalučki Šumaher Izvor: MONDO

Zadković, zvani Crnogorac, uhapšen je na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim još ranije raspisao Osnovni sud Banjaluka, a zbog krivičnih djela ugrožavanja saobraćaja.

Njega su uhapsili pripadnici Granične policije BiH, pišu "Nezavisne novine".

Zadkovića je u BiH deportovala Crna Gora nakon što ga je Osnovni sud u Baru osudio na osam mjeseci zatvora zbog krađa, koje je u međuvremenu odležao.

Zadković u BiH važi kao rekorder po broju saobraćajnih prekršaja, te remećenja reda i mira izazvanih tučom i nasilničkim ponašanjem, a do danas ih je sakupio 107!

Zbog ovih prekršaja Zadkoviću su ujedno izrečene novčane kazne i to u ukupnom iznosu od 23.700 KM.

On je u posljednjih nekoliko godina zadavao prave muke policiji RS, ali i federalnoj policiji, jer je bez položenih vozačkih ispita vozio motocikle i automobile iz rentakar agencija, kojima je počinio veći broj teških saobraćajnih prekršaja.

"Zadkoviću su prijatelji iznajmljivali u rentakar agencijama automobile, kojima je ovaj počinio prekršaje. Radi se o mladiću koji je, osim zbog prekršajnih prijava, u ranijem periodu bio osuđivan i zbog većeg broja težih krivičnih djela", objasnio je izvor "Nezavisnih" blizak MUP RS.

Izvor je dodao da nenaplaćene prekršajne prijave po automatizmu preuzima Poreska uprava RS, koja nastoji da oduzimanjem imovine naplati sredstva od prestupnika.

Kako Zadković nema imovine na svom imenu, kazne će najvjerovatnije platiti ležanjem u zatvoru, a kako je dan u zatvoru 100 KM, prostom računicom dolazi se do podatka da će Zadković, ako bude otišao u zatvor, samo zbog nenaplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje provesti 238 dana.

Zadkovića je, kako je potvrđeno "Nezavisnim", najviše kažnjavala banjalučka policija, i to ukupno 65 puta.

Zbog niza saobraćajnih prekršaja, ali i remećenja reda i mira, Zadkovića su policije iz Prnjavora i Laktaša kaznile po devet puta, policija u Gradišci ga je "zapisala" osam puta, u Mrkonjić Gradu pet puta, Prijedoru tri puta, te u Derventi i Čelincu po jednom.

Na teritoriji Federacije BiH Zadkovića je policija kaznila ukupno šest puta i to zbog po dva prekršaja u Jajcu i Bugojnu, te zbog po jednog prekršaja u Posušju i Konjicu.

Zadković je najviše kažnjavan zbog vožnje motocikla bez položenog vozačkog ispita, ali i kacige, vožnje automobila bez položenog vozačkog ispita, prolaska kroz crveno svjetlo, prekoračenja brzine.

Zadković je kažnjavan i jer je u nekoliko navrata odbio da se zaustavi na zahtjev policije prilikom redovne policijske kontrole. U dosijeu "rekordera" je i niz prekršaja zbog narušavanja reda i mira.

Osnovni sud u Banjaluci je u julu 2008. godine Zadkovića osudio na 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 3.500 KM i to nakon što je optuženi priznao izvršenje više krivičnih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda, teških krađa i izazivanja opšte opasnosti u periodu od 2005. do 2007. godine.

Zadković je, kako navodi izvor "Nezavisnih", blizak sa Sinišom Šakićem Kinezom, bjeguncem koji je nedavno uhapšen u Međarskoj, a blizak je bio i sa pokojnim Vesom Medićem, koji je ubijen u avgustu prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo/Mejdan.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE