• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istražioci Poreske uprave predati tužilaštvu

Dva istražioca Poreske uprave koji su uhapšeni zbog primanja mita od 15.000 KM, predata su u nadležnost Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

 Istražioci Poreske uprave predati tužilaštvu Izvor: MONDO

Prema riječima portparola MUP-a RS Mirne Šoje, uz istražioce B.S. iz Bijeljine i N.D. iz Doboja podnesen je i izvještaj za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, u vezi sa krivičnim djelom primanja mita.

Šoja je navela da su okončani i pretresi kancelarija Poreske uprave Republike Srpske koje su koristili ovi istražioci uhapšeni juče u nastavku akcije "Proljeće", zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, u vezi sa krivičnim djelom primanja mita.

Prilikom hapšenja pretreseni su i stanovi koje koriste B.S. i N.D.

Šoja je ranije navela da je inspektor čiji su inicijali B.S. lišen slobode u Bijeljini prilikom primanja mita od vlasnika jednog semberskog preduzeća, a istražilac N.D. iz Doboja bio je saučesnik u djelu. Ova lica primala su mito u iznosu od 15.000 KM da ne bi pisala poresku prijavu zbog navodno počinjenih neregularnosti u semberskom preduzeću.

U okviru akcije "Proljeće", koja se provodi pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, u martu je prilikom primanja mita uhapšen inspektor Poreske uprave D.R. On je sklopio sporazum sa sudom i tužilaštvom, te je dobio novčanu i pet mjeseci uslovne kazne, a vraćen je i na radno mjesto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE