• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neprohodno preko prevoja Morine

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog novih snježnih padavina vozila saobraćaju usporeno

 Neprohodno preko prevoja Morine Izvor: MONDO

Regionalni put Nevesinje - Kalinovik, preko prevoja Morine je neprohodan. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na učestale odrone, a posebno na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, gdje postoji mogućnost lavina i odrona na kolovoz.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega i moguća je poledica, pa se vozačima savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na planinskim prevojima za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je posjedovanje lanaca.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica.

Na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka, na mjestu klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, dok na putu Kneževo-Ugar dolazi do učestalih odrona kamenja na kolovoz, pa je neophodan dodatan oprez.

Na magistralnom putu Doboj - Modriča, na dionici od Dervente do Šešlija, danas će zbog radova biti povremeno obustavljan saobraćaj u trajanju do 15 minuta od sedam do 17 časova, a alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.

Na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova, koja se preusmjeravaju na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu "Trajna sanacija klizišta Čemerno".

Saobraćaj je zabranjen za vozila nosivosti iznad 12 tona na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje, a za vozila nosivosti veće od 20 tona na regionalnom putu Karanovac - Kneževo, u mjestu Karanovac, preko mosta na rijeci Vrbas. Alternativni pravac je Banjaluka - Crna Rijeka - granica Republike Srpske (Ugar) - Jajce - Donji Vakuf - Turbe.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U BiH će danas biti oblačno, mjestimično sa susnježicom i snijegom, a u nižim područjima i sa kišom, dok se na jugu očekuje kiša, uglavnom prije podne. Dnevna temperatura iznosiće od minus jedan do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutros je u BiH bilo oblačno, sa kišom ili snijegom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE