• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrijeđene studentkinje sutra u Banjaluci

Studentkinje Sanja Glamočak i Nina Kondić,koje su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi u Hrvatskoj,sutra bi trebalo da budu prevezene u KC Banjaluka.

 Povrijeđene studentkinje sutra u Banjaluci Izvor: MONDO

Njih dvije nakon nesreće smještene su u sisačku bolnicu - Glamočakovoj je operisana ruka, a Kondićeva je zadržana na liječenju zbog priklještenja živca ruke i posjekotina po licu.

Studentkinje su juče posjetili predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, banjalučkog Univerziteta i grada Banjaluka i one su tom prilikom istakle da su veoma zadovoljne medicinskom njegom u Opštoj bolnici u Sisku, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predstavnici Ministarstva, Univerziteta i grada Banjaluka uvjerili su se da su svi lakše povrijeđeni studenti adekvatno zbrinuti u bolnicama u Novoj Gradišci i Sisku.

Studentkinju Pedagoške akademije u Bijeljini Željanu Berović, koja je bila zadržana u bolnici u Novoj Gradišci jer se žalila na bolove u kičmi, sinoć su predstavnici Ministarstva i Univerziteta, uz saglasnost ljekara, dovezli u Banjaluku. Ona je pregledana na Odjeljenju hirurgije i upućena na kućno liječenje.

Prema informacijama iz banjalučkog Kliničkog centra, student Fakulteta poslovne ekonomije iz Bijeljine Anja Rajak, koja je sinoć bila na Odjeljenju traumatologije zbog jake glavobolje i drugih bolova u tijelu, pregledana je i upućena na kućno liječenje.

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske zahvalilo je policijskoj i vatrogasnoj stanici u Kutini, te bolnicama u Sisku i Novoj Gradiški na pomoći, brzoj reakciji i zdravstvenoj njezi ukazanoj studentima iz Srpske povrijeđenim juče ujutro prilikom prevrtanja autobusa na autoputu Zagreb-Beograd kod Kutine.

Protiv vozača autobusa u kojem su bili studenti iz RS, koji se prevrnuo na autoputu Zagreb – Gradiška, podnesena je krivična prijava.

Prijava je podnesena zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđeno 36 osoba, rečeno je danas Srni u hrvatskoj policiji.

"Do nesreće je došlo zbog nedržanja strane kretanja, kada je autobus prešao u zaustavnu traku, a nakon toga sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo“, navode u Policijskoj upravi sisačko–moslavačkoj.

Iz te uprave ističu da nije bilo alkohola u krvi vozača i da je autobus izuzet radi daljeg vještačenja.

Postoperativni tok studentkinje Marije Drobac, koja je povrijeđena prilikom prevrtanja autobusa, uredan je, a njeno zdravstveno stanje je stabilno, potvrđeno je Srni u Kliničkom centru Banjaluka.

"Pacijentkinja je stabilno, a sve dalje prognoze u smislu rehabilitacije su preuranjene", rekao je načelnik Klinike za traumatologiju Nikola Bojić.

Marija Drobac operisana je juče kada je u saobraćajnoj nezgodi kod Kutine teško povrijedila lakat. Dvije povrijeđene studentkinje nakon udesa prevezene su u bolnicu u Sisku, a Marija Drobac u Klinički centar Banjaluka.

Studenti iz Republike Srpske i vozač autobusa povrijeđeni su kada se to vozilo juče prevrnulo kod Kutine u Hrvatskoj, ali niko nije životno ugrožen.

U vozilu prevoznika "Teša turs" iz Laktaša bilo je 55 putnika, od kojih najviše studenata Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Banjaluka, ali i iz drugih obrazovnih ustanova, uključujući i Pedagošku akademiju iz Bijeljine.

Studenti iz Banjaluke vraćali su se iz studijske posjete Gracu, koju su organizovali Lokalni komitet Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES Banjaluka i nevladina omladinska organizacija Centar za razvoj karijere Banjaluka.

Studenti iz Republike Srpske i vozač autobusa povrijeđeni su kada se to vozilo juče prevrnulo kod Kutine u Hrvatskoj, ali niko nije životno ugrožen.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE