• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: Banjalučani, lopate u ruke!

Gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović pozvao građane da očiste snijeg ispred stambenih objekata.

 Gavranović: Banjalučani, lopate u ruke! Izvor: MONDO

"Za sada je stanje zadovoljavajuće, uz napomenu da je veoma mali broj građana očistilo snijeg ispred svojih objekata, ulaza i prilaza. Noćas je padao snijeg, a danas je slava Sveti Nikola, tako da to nije ni iznenađujuće“, rekao je Gavranović Srni.

On je naveo da će Komunalna služba odraditi svoj dio posla iz zimskog programa, dodavši da to nije dovoljno, jer imaju obaveze koje su utvđene i za korisnike poslovnih prostora, stambenih objekata i njihovih prilaza, koji su u obavezi da to očiste.

Gavranović je podsjetio da se na očišćene površine, saobraćajnice ili trotoare ne smije bacati snijeg, jer se onda radi dva puta isti posao.

On je uputio apel svima u Banjaluci da se uključe u čišćenje snijega, kako bi grad bio što bolje očišćen.

Sa gradonačelnikom je teren obišao i vršilac dužnosti načelnika za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

Programom zajedničke potrošnje za rad Zimske službe u 2012. godini u budžetu grada obezbijeđena su sredstva u iznosu 2.700.000 KM.

Zimska služba ove godine čisti 420 kilometara puteva u gradskom i seoskom području, što je za 60 kilometara više nego prošle godine.

Prema Odluci o komunalnom redu, građani su dužni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza. Vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat u širini najmanje dva metra, te da uklanjaju snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada, ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE