• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klizište na Starčevici

U dvorištu Stojana Jarilovića u banjalučkom naselju Starčevica juče je došlo do pomjeranja zemljišta.

 Klizište na Starčevici Izvor: MONDO

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković obišli su danas klizište u dvorištu Stojana Jarilovića u naselju Starčevica, gdje su preduzete sve potrebne mjere kako bi se stabilizovao teren.

"Još juče, kada se pokrenulo klizište, uputili smo naše službe koje su odmah izašle na teren i urađene su preventivne mjere kojima je spriječeno dalje pomjeranje terena", rekao je Gavranović.

On je istakao da je danas sa predstavnicima Instituta za ispitivanje materijala i konstrukcija dogovoreno da se dalje radi na preduzimanju hitnih mjera kako bi se stabilizovao teren.

"Odmah ćemo angažovati geometra koji će dalje pratiti situaciju na terenu, a od stručnjaka smo čuli kakve mjere je sada moguće preduzeti", istakao je Gavranović.

Prvi čovjek Banjaluke je rekao da zbog otežanih uslova i padavina nije moguće uraditi kompletnu sanaciju, te da je porodici sugerisano da narednih nekoliko dana ne spava u objektu.

Stojan Jarilović je izrazio zahvalnost što je gradonačelnik obišao njegovu porodicu i što su preduzete hitne mjere kako bi se zaustavilo klizište.

"Juče je došlo do pomjeranja zemljišta, prvo sporije, a potom se zemljište ubrzano urušavalo. Uz pomoć komšija preduzeli smo hitne mjere i zaustavili dalje klizanje. Zahvaljujem predstavnicima grada i Mjesne zajednice koji su odmah došli i pomogli da spriječimo dalji odron, kako ne bi bila oštećena i kuća", rekao je Jarilović.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE