• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud oslobodio Salihovića i Jakubovića

Huso Salihović i Ibro Jakubović oslobođeni optužbi za zločine nad srpskim civilima u srebreničkom selu Ratkovići.

 Sud oslobodio Salihovića i Jakubovića Izvor: MONDO

Okružni sud u Bijeljini oslobodio je nekadašnje pripadnike muslimanskih snaga u Srebrenici Husu Salihovića i Ibru Jakubovića optužbi za ratni zločin nad srpskim civilima u srebreničkom selu Ratkovići 1992. godine.

Obrazlažući presudu, predsjedavajući sudskog vijeća Mensur Đonlić rekao je da kvalitet i sadržina dokaza nisu bili dovoljni da bi Salihović i Jakubović bili proglašeni krivim.

Današnjem izricanju presude nisu prisustvovali ni tužilac, ni branilac niti optuženi, a strane u postupku imaju pravo na žalbu Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Tužilac je u završnoj riječi zatražio osuđujuću presudu i određivanje pritvora Salihoviću i Jakuboviću, dok je odbrana tvrdila da nema dovoljno dokaza i da oni treba da budu oslobođeni.

Salihović i Jakubović optuženi su da su u selu Ratkovići 27. juna 1992. godine ubili, a potom nožem izmasakrirali Stojana Stevanovića.

Prema navodima optužnice, Salihović i Jakubović su, zajedno sa sada pokojnim Vekazom Husićem i Fikretom Šećićem, došli pred kuću Stevanovića prilikom oružanog napada na selo Ratkovići, koji je izveden s ciljem vršenja ubistava i protjerivanja civilnog stanovništva srpske nacionalnosti.

U optužnici se navodi da je Stevanović nenaoružan i u civilnom odijelu izašao iz kuće i počeo da bježi, ali su ga uhvatili, a zatim mu nožem prerezali vrat i nanijeli više uboda nožem po tijelu, te mu odsjekli polni organ i stavili u usta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE