• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Štrajkuje glađu zbog otkaza

Draško Talijan, doskorašnji vozač u banjalučkom "Autoprevozu", štrajkuje glađu ispred tog preduzeća u Banjaluci, zbog, kako tvrdi, nezakonitog otkaza.

 Banjaluka: Štrajkuje glađu zbog otkaza Izvor: MONDO

Kaže da je posao izgubio jer je, kao predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika iz Banjaluke, ukazivao na to da se bezbjednost putnika mora poboljšati, prenose "Nezavisne novine".

"U 'Autoprevozu' kažu da sam otkaz dobio jer sam samoinicijativno iz saobraćaja isključio autobus na banjalučkoj liniji broj jedan, ali sam to morao učiniti kako ne bih ugrozio bezbjednost putnika i ostalih učesnika u saobraćaju, pošto je na tom vozilu, koje sam vozio, došlo do zapaljenja zadnjeg desnog točka", naglašava Talijan.

On navodi da će u štrajku glađu da istraje, te da će da iscrpi sve pravne i zakonom propisane mehanizme kako bi dokazao da je u pravu, kao i da je o svom problemu poslao dopis i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, u kojoj su nam juče potvrdili da su dobili prijavu, te da će izvršiti kontrolu.

Talijan naglašava da rukovodstvu "Autoprevoza" najviše smeta to što je osnovano spomenuto udruženje.

"Smeta im što se borimo za prava vozača i ostalih radnika, te što smo mi u Udruženju borci za bezbjednost učesnika u saobraćaju", naglašava Talijan, koji se žalio i Upravnom odboru (UO) "Autoprevoza".

Dragoslav Mihajlović, direktor "Autoprevoza", rekao je u telefonskom razgovoru da čeka odluku UO, koji će da zasjeda za nekoliko dana.

"Čuo sam se sa Talijanom, u pregovorima sam s njim da sačeka sjednicu UO. Naravno, nije isključeno da će on biti vraćen na posao", kaže Mihajlović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE