• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub Bošnjaka napustio sjednicu Doma naroda

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH prekinuta nakon što se Klub delegata Bošnjaka pozvao na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

 Klub Bošnjaka napustio sjednicu Doma naroda Izvor: MONDO

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuta je nakon što se Klub delegata Bošnjaka pozvao na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa razrješenjem Upravnog odbora Radio-televizije FBiH, koje je predložila Komisija za informisanje tog doma. Današnju sjednicu Doma naroda obilježila je višečasovna, oštra rasprava o ovom pitanju.

Argumenti zagovornika smjene Upravnog odbora su da Parlament FBiH nije prihvatio izvještaj o poslovanju te medijske kuće za 2011. godinu, kao ni ranije izvještaje, te da revizorska kancelarije već treći put zaredom daje negativne ocjene o njenom poslovanju.

Protivnici smjene tvrde da je razrješenje Upravnog odbora u cjelosti, kao i imenovanje privremenog saziva, protivno Zakonu o RTV-u i da je način na koji se to predlaže u Domu naroda protivan odredbama Poslovnika.

Prijedlog za razrješenje Upravnog odbora RTV-a FBiH odobrio je nedavno Predstavnički dom na inicijativu četiri stranke aktuelne parlamentarne većine - SDP-a BiH, Saveza za bolju budućnost BiH, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Da bi odluke o razrješenju, te imenovanju privremenog saziva Upravnog odbora stupile na snagu, potrebna je i podrška Doma naroda, prenijeli su federalni mediji.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE