• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dukić tvrdi da je Čorlija potkupljen

Savez logoraša RS nezadovoljan je što je Dragan Čorlija imenovan za zamjenika glavnog tužioca BiH, kaže predsjednik Saveza Branislav Dukić.

 Dukić tvrdi da je Čorlija potkupljen Izvor: MONDO

"Čorlija je tužilac koji je vodio predmet protiv Atifa Dudaković, bivšeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH. Nekoliko puta sam ga pitao kad će Dudaković biti procesuiran za svoja nedjela, a on me je ubjeđivao da će se to desiti do početka juna ove godine. Ništa nije urađeno po tom pitanju. Čorlija je dokazao da kad Srbi odu na funkcije u Sarajevo mijenjaju politički kurs, pa smatramo da je on potkupljen čovjek", rekao je Dukić.

On je na konferenciji za novinare u Gradišci rekao da su Tužilaštvo BiH i Haški sud namjerno zatajili činjenicu da je u Sarajevu u minulom ratu bilo više od 500 logora, te dodao da su u pitanju političke, a ne pravosudne organizacije.

"U Sarajevu je bilo 536 logora gdje su Srbi bili izloženi svakojakim mukama i zlostavljanju. Sarajevo je poslije Beograda bio drugi grad u bivšoj Jugoslaviji po broju srpskog stanovništva, koje je protjerano i zašto niko nije odgovarao. U pravcu ove tvrdnje ide i činjenica da mi u Hagu nije dozvoljeno da svjedočim u procesu suđenja Radovanu Karadžiću", rekao je Dukić.

Dukić je danas u Gradišci predsjedavao sjednicom Predsjedništva Saveza logoraša Srpske, koja je, kako je naveo, imala protokolarni karakter, jer je održana pred kraj kalendarske godine.

Na početku sjednice Dukić i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović razmijenili su poklone.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE