• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Preispitati rad Specijalnog tužilaštva

Predsjednik SP Petar Đokić rekao da je poziv Mirjani Kusmuk da svjedoči u Specijalnom tužilaštvu RS povod da se preispita rad tog tužilaštva.

 Đokić: Preispitati rad Specijalnog tužilaštva Izvor: MONDO

"Smatram da je poziv Specijalnog tužilaštva pokazao da se rad ove institucije mora preispitati i veliko je pitanje da li su oni opravdali razloge za postojanje i da li uopšte ima potrebe da nastave sa radom“, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal i najteže oblike privrednog kriminala formirano da bi radilo na najvažnijim procesima, za šta su najviše i plaćeni, ali da nisu postigli ni minimalne rezultate.

"Specijalno tužilaštvo Republike Srpske nije bilo u stanju da pokrene procese i sa pravdom suoči aktere pljačkaške privatizacije u ovoj zemlji. Javnost je to od njih najviše očekivala i zbog toga je naročito nezadovoljna radom te institucije“, rekao je Đokić.

On je naglasio da prenosi mišljenje građana Republike Srpske sa kojima razgovara svakog dana i koji su, kako je rekao, veoma nezadovoljni radom i posljednjim potezima Specijalnog tužilaštva.

"Svi smatraju da ova institucija nije položila ispit. Ozbiljno moramo preispitati i sagledati opravdanost njenog daljeg postojanja“, smatra Đokić.

On je ponovio da je poziv Specijalnog tužilaštva glavnom i odgovornom uredniku „Glasa Srpske“ Mirjani Kusmuk neprimjeren i da je tužilaštvo izašlo iz okvira svojih zakonskih ovlaštenja.

"Novinari u Republici Srpskoj imaju pravo da iznesu svoj stav i da kritikuju rad institucija, pa i rad tog tužilaštva“, zaključio je Đokić.

Glavni i odgovorni urednik „ Glasa Srpske“ Mirjana Kusmuk odazvala se juče na poziv Specijalnog tužilaštva da u svojstvu svjedoka dođe u to tužilaštvo i da iskaz u predmetu "Mladen Ivanković i drugi", koji se odnosi na krivično djelo trgovine ljudima radi prostitucije.

Branilac Kusmukove, advokat Miljkan Pucar, rekao je da je ona u emisiji "Presing" RTRS-a samo poručila da bi institucije kao što je Specijalno tužilaštvo trebalo ozbiljno da se odnose prema medijima da se ne bi dešavalo kao što se to desilo u slučaju Specijalnog tužilaštva, koje je najavilo spektakularne akcije hapšenja u predmetu trgovine ljudima radi prostitucije, mada na kraju od toga ništa nije bilo i uhapšena su samo dva lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE