• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministri o finansiranju institucija BiH

Lagumdžija i Radončić sa Špirićem razgovarali o Zakonu o finansiranju institucija BiH, koji je usvojen u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

 Ministri o finansiranju institucija BiH Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić danas su sa ministrom finansija i trezora BiH Nikolom Špirićem razgovarali o Zakonu o finansiranju institucija BiH, koji je usvojen u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Lagumdžija je rekao da je jako dobro što je ovaj zakon juče usvojen u Predstavničkom domu, te da očekuje da će zakon proći i u Domu naroda parlamenta BiH.

"Ovaj zakon je vrlo bitan za funkcionisanje BiH, naročito u situaciji koju smo imali prije godinu dana kada smo bili jedina zemlja na svijetu i jedini u istoriji međunarodnih finansijskih institucija koja je imala sredstva na računu Centralne banke, a nije servisirala spoljni dug", rekao je Lagumdžija, dodajući da je rezultat toga bio da je kreditni rejting BiH pao za jedan stepen.

Nakon što je sa Radončićem posjetio Špirića koji se nalazi na liječenju u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u banjalučkom naselju Trapisti, Lagumdžija je rekao da će zakon koji je juče usvojen u Predstavničkom domu spriječiti da se takve situacije dešavaju u budućnosti.

On je dodao da je Zakon o finansiranju institucija BiH bio jedina politička tema o kojoj su on i Radončić razgovarali sa Špirićem.

Lagumdžija i Radončić nisu htjeli komentarisati druga aktuelna pitanja u BiH, ističući da je zdravstveno stanje i posjeta Špiriću bio jedini razlog zbog kojeg su došli u Banjaluku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE