• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Provjeriti finansije svih stranaka

Socijalistička partija odbacila je navode predsjednika SDS-a Mladena Bosića da je stranka "sa sertifikatom za kriminal i korupciju".

 SP: Provjeriti finansije svih stranaka Izvor: MONDO

Socijalisti su pozvali nadležne institucije da provjere porijeklo imovine i legalnost finansijskih tokova kod svih stranaka u Republici Srpskoj i BiH.

"SDS-ov princip `držite lopova` odavno je poznat građanima Republike Srpske koje je ova stranka pod firmom nacionalnih interesa pljačkala decenijama, a krunu na svoje kriminalne aktivnosti stavili su privatizacionom otimačinom čiji danak će plaćati i generacije koje dolaze“, saopšteno je iz SP-a.

Iz SP-a poručuju da Bosić "vjerovatno računa na kratko pamćenje građana Srpske", i podsjećaju da SP nikada nije imala svoja preduzeća poput "Centreksa" i "Selekt impeksa" preko kojih je za potrebe stranke nelegalno uvozila cigarete, alkohol i građevinski materijal i bogatila se na, kako se navodi, poslijeratnoj muci naroda.

"Pitamo nadležne institucije koliko je za vrijeme SDS-ove vladavine otvoreno fantomskih firmi, kako je uništavana dokumentacija o poslovanju državnih preduzeća i kako se moglo dogoditi da izgore arhive pojedinih fondova, gruntovnica i drugih institucija, a da do danas niko ne odgovara", navodi se u saopštenju.

Socijalisti ističu da su uvijek vodili odgovornu politiku, što su dokazali i tokom procesa protiv dvojice svojih visokih funkcionera, tražeći da im se omogući kvalitetna odbrana i pravično suđenje.

SP podsjeća da je njihova predizborna kampanja bila skromnija od većine političkih stranaka, za razliku i od SDS-a, a sve donacije su uredno evidentirane u skladu sa propisima o finansiranju političkih stranaka.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je danas da su u vladajućim strukturama Srpske markirani odgovorni za kriminal i korupciju, ističući da je "Socijalistička partija jedina stranka sa sertifikatom za kriminal i korupciju".

"Nakon što su članovi te stranke priznali da su za račun SP nelegalno uzimali novac, pitam sudove i tužilaštva u Srpskoj zašto ne otvore proces protiv SP-a", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci na novogodišnjem prijemu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE