• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpska sve jača i uticajnija

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da je Srpska stabilna, da je proširila uticaj i obezbijedila jačanje institucija

 Dodik: Srpska sve jača i uticajnija Izvor: MONDO

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Srpska, politički gledano, stabilna, da je proširila uticaj i obezbijedila jačanje institucija, što pokazuje da nije imala institucionalnih zastoja i kriza.

"Na nivou BiH, Srpska je imala jasnu politiku koja je dovela u poziciju nezaobilaznog faktora u odlučivanju, a na regionalnom planu proširila je i ojačala kontakte i veze. Na širem planu ojačani su kontakti sa EU, nastavljeno je razvijanje saradnje sa SAD, a ojačani su odnosi sa Rusijom, Kinom i Izraelom", rekao je Dodik povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

Dodik je, ocjenjujući svoj dosadašnji rad, za "Glas Srpske" istakao da je Srpskoj za to vrijeme vraćeno dostojanstvo i da se njen glas danas čuje, sluša i uvažava.

Navodeći da ekonomija bilježi zastoj, čak i pad, Dodik je ocijenio da Srpska drži određeni stepen stabilnosti, da je likvidna, obezbjeđuje i servisira sve svoje zakonom predviđene obaveze, te da je uvjeren da će to, ako ne dođe do većih globalnih poremećaja, biti održano i u ovoj godini.

Predsjednik Srpske smatra da je loše provedena privatizacija dovela do urušavanja preduzeća i do toga da su mnogi ljudi ostali bez posla, te da borba protiv nezakonitosti u tom pogledu nije bila efikasna, isključivo zbog pravosuđa.

"Neefikasno pravosuđe je najveće zlo Republike Srpske danas", rekao je Dodik, dodajući da formiranje republičkog Specijalnog tužilaštva i drugi potezi koji su povučeni i za koje je obezbijeđen ogroman novac nisu dali rezultate.

Dodik je podsjetio da je njegova ključna borba da se primjenjuje slovo, a ne duh Dejtona i poručio - "Ili će BiH biti po Dejtonu, ili je neće biti".

Predsjednik Srpske rekao je da se brojna pitanja u BiH moraju riješiti u strukturalnom dijalogu sa EU i zapitao "kako je moguće da EU podržava političko i pravno nasilje visokih predstavnika, a predstavlja se kao demokratska strana".

Dodik je napomenuo da je svaka godina za Srpsku nova pobjeda i ocijenio da će glavni izazovi u 2013. godini biti isključivo ekonomski, te da će biti potrebno angažovati sve snage da se obezbijedi stablinost privrede.

"Moja poruka je da je Republika Srpska stabilna i da će takva ostati", rekao je Dodik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE