• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svilanović preuzeo dužnost u Sarajevu

Goran Svilanović, novi generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) danas je preuzeo dužnost u Sarajevu.

 Svilanović preuzeo dužnost u Sarajevu Izvor: MONDO

Novi generalni sekretar RCC-a kaže da se raduje saradnji sa svim partnerima, uključujući medije, prilikom obavljanja novih dužnosti.

"Podsticanje napretka i rasta putem regionalnih aktivnosti u jugoistočnoj Evropi, uz istovremeno podržavanje evropskih i evroatlantskih integracija, osnovne su aktivnosti Savjeta za regionalnu saradnju, na koje ću se i ja usredsrediti u svom radu", rekao je Svilanović.

Ističući da u regionu postoje mnogi izazovi koji se odnose na borbu protiv posljedica ekonomske krize, organizovanog kriminala i korupcije, Svilanović navodi da će prioritet RCC-a biti izrada strategije jugoistočne Evrope 2020 za pametan, održiv i inkluzivan rast u regionu, sa konkretnim ciljevima unapređenja trgovine, investicija, obrazovanja i upravljanja do 2020. godine.

On je najavio i nastavak angažmana RCC-a u oblasti infrastrukture, energetike, bezbjednosti, kulture, parlamentarne saradnje i razvoja medija, saopšteno je iz RCC-a.

"Naš region smatram kao mjesto dijaloga, slobode i mobilnosti, bogato kulturnim nasljeđem, gdje se svi osjećaju bezbjedno i zaštićeno vladavinom prava. Naš rad će odražavati spremnost i sposobnost ljudi u jugoistočnoj Evropi da preuzmu odgovornost za sopstvenu budućnost i stvore uslove za sveukupan napredak u okruženju punom tolerancije i saradnje", kaže Svilanović.

Gorana Svilanovića su na dužnost generalnog sekretara Savjeta za regionalnu saradnju imenovali ministri spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Beogradu, 14. juna 2012. godine.

On je naslijedio prvog generalnog sekretara RCC-a Hidu Biščevića, koji je ovu dužnost obavljao pet godina, u dva uzastopna mandata. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE