• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki kritikuje domaće intelektualce

Potpredsjednik RS Emil Vlajki kritikovao domaće "intelektualce" koji priče o mogućem svrgavanju predsjednika RS Dodika ocjenjuju plodom njegove mašte

 Vlajki kritikuje domaće intelektualce Izvor: MONDO

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki kritikovao je domaće "intelektualce" koji djeluju krajnje neobaviješteno i priče o inostranom uplitanju u pokušaje budućeg svrgavanja predsjednika Srpske Milorada Dodika ocjenjuju plodom predsjednikove mašte.

"Kao i u svakoj 'proljećno-narandžastoj revoluciji', obavezno se u 'martovskim idama' (Šekspir) iznenada pojavljuje niz 'intelektualaca', uglavnom sa profesorskim i doktorskim titulama, koji 'hrabro' i 'stručno' kao 'pravi, građanski mislioci' govore o manama svojih dotadašnjih Cezara o kojima godinama ni riječ nisu smjeli zucnuti", podsjetio je Vlajki.

On je dodao da u ovoj, predmartovskoj fazi, oni, po već viđenom scenariju, djeluju krajnje neobaviješteno.

"Priča o inostranom uplitanju u pokušaje budućeg svrgavanja je, po njima, plod Dodikove bahate mašte koji, pred pad, izmišlja spoljne neprijatelje. Oni, eto, ne znaju da je spontanost naroda u Rumuniji, Ukrajini, Jugoslaviji, Siriji... kao i u 'arapskim proljećima' bila plod spoljnih obavještajnih i dolarskih 'podsticaja", istakao je Vlajki u saopštenju.

On podsjeća da je, prilikom rušenja Slobodana Miloševića, u Mađarsku stiglo 70 miliona dolara, u vrećama, te da su u Budimpešti i Segedinu osnovani centri psihološkog ratovanja gdje su članovi "Otpora" obučavani kako srušiti "balkanskog diktatora i krvnika".

"Naši 'intelektualci' su u početnoj fazi 'raspjevavanja' i govore o narodu kojem je dosta Dodika", ocijenio je Vlajki.

Podsjetivši da je Milošević, neposredno nakon svog pada, u intervjuu jednim italijanskim novinama rekao da mu je najveća greška bila što nije znao birati svoje najbliže saradnike, Vlajki je ocijenio da se "istorija, možda, i ponavlja".

On je ponovio da bi vlast, radi stabilizacije Srpske, između ostalog, trebalo da animira uspješne poslovne ljude da finansijskim injekcijama, u saglasnosti sa vladom i sindikatima, pokrenu dobro funkcionisanje privrednih tokova.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE