• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekspert za snajpere na suđenju Mladiću

Suđenje generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu sutra će biti nastavljeno svjedočenjem holandskog eksperta za snajpere Patrika van der Vajdena.

 Ekspert za snajpere na suđenju Mladiću Izvor: MONDO

Na listi svjedoka optužbe nalaze se još sarajevski ljekar Milan Mandilović, koji je od 1992. do 1995. godine radio u Vojnoj bolnici u Sarajevu, Munira Selmanović iz sela Novoseoci, opština Sokolac, i dva zaštićena svjedoka, saopštila je portparol ovog suda Magdalena Spalinjska.

Tužilaštvo je najavilo da će uskoro svjedočiti i britanski general Majkl Rouz, koji je od januara 1994. do januara 1995. bio komandant Unprofora u BiH.

U predmetu penzionisanog generala Vojske Republkike Srpske Zdravka Tolimira, stranama u postupku je naloženo da predaju najavu žalbe do 12. marta.

General Tolimir, koji je bio pomoćnik komandanta za obavještajno-bezbjednosne poslove u Glavnom štabu Vojske Republike Srpske, 12. decembra prošle godine osuđen je na kaznu doživotnog zatvora.

On je proglašen krivim za genocid, zločin protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u Srebrenici i Žepi 1995. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE