• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć BiH za Siriju

Stanovnici BiH znaju koliko jedan hljeb i jedan pokrivač znače kada stigne zima dok padaju granate. Sada takva pomoć treba Sirijcima.

 Pomoć BiH za Siriju Izvor: MONDO

Savez samostalnih sindikata BiH u suradnji s MDD "Merhamet" pokrenuo je humanitarnu akciju u okviru koje se, u narednih mjeseca dana, pozivom na telefone 090 291 086 kod BH Telekoma i 092 890 824 HT ERONET doniraju dvije KM za pomoć izbjeglicama iz Sirije koji su utočište našle u Turskoj.

„Kad nemate ništa, taj jedan hljeb mnogo znači, svi u BiH, a pogotovo Sarajlije, to dobro znaju. Zato znamo da će se ovoj akciji odazvati svi koji to mogu“, poručio je Ismet Bajramović, predsjednik Saveza Samostalnih Sindikata BiH.

Predsjednik MDD Merhamet Hajrudin Šahić bio je u posjeti sirijskim izbjeglicama u Turskoj, ali ih je posjetio i u BiH.



„U subotu sam se vratio iz Turske, gdje sam razgovarao sa predsjednikom Sindikata, odnosno sa nosiocima projekta, i posjetio sam izbjeglice iz Sirije koje su smještene u jednom od kampova u Turskoj. Uslovi u kojim oni borave su daleko bolji nego što su to kampovi u BiH, ali u svakom slučaju sam vidio i nekih scena koje su me posjetile na ratne godine u BiH“, kazao je Šahić.

Međutim, pri svakoj humanitarnoj akciji, postoji i određena sumnja, da li će pomoć stići na pravu adresu. Ipak, potvrđeno je ponovno sazivanje konferencije za novinare nakon mjesec dana, koliko će trajati akcija, a javnost će biti upoznata sa svim. Novac se šalje u Tursku, tamošnjim organizatorima ove akcije, koji će ga iskoristiti za nabavku hrane i ostalih potrepština.

Sukobi sirijske vojske i pripadnika opozicije traju od 15.marta 2011. godine, a do sada su odnijeli oko 60.000 života. Iz Sirije je protjerano više od 600.000 ljudi dok je raseljeno više od 2,5 miliona ljudi.

(Erna Saljević, MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE