• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Krimolovac": U decembru 275 poziva

Službenici Sipe u decembru 2012. godine registrovali su 275 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 91 ocijenjen neozbiljnim.

 "Krimolovac": U decembru 275 poziva Izvor: MONDO

U tom periodu od građana su zaprimljene 83 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Od ukupnog broja informacija, 22 odsto se odnosilo na zloupotrebu službenog položaja i koruptivna krivična djela, 12 odsto na neovlašteni promet opojnim drogama, šest odsto na neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

U decembru je zaprimljeno 18 korisnih informacija u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja i korupcijom, 10 za neovlašteni promet opojnim drogama i pet za neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

Od ukupnog broja korisnih informacija, 75 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, dok se osam informacija odnosilo na krivična djela iz nadležnosti Sipe.

U izvještajnom periodu pristigle su 63 povratne informacije od nadležnih policijskih organa, na osnovu kojih je utvrđeno da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, dok je šest izvještaja dostavljeno tužilaštvu na ocjenu.

Policijski službenici Sipe dali su 101 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" – 080 020 505.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE