• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelinac: Iz Minhena s ljubavlju

Zvjezdana i Vulf Hombah iz Minhena su, povodom božićnih praznika, dovezli kombi humanitarne pomoći za socijalno ugrožene porodice u Čelincu.

 Čelinac: Iz Minhena s ljubavlju Izvor: MONDO

Posredstvom Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu "Gnijezdo" podijeljeno je više hiljada KM humanitarne pomoći, koja se sastojala od prehrambenih proizvoda, odjeće, obuće, školskog pribora i artikala za ličnu higijenu.

Ovaj bračni par dva puta godišnje dovozi humanitarnu pomoć u Čelinac, a svakog mjeseca obezbjeđuje porodični paket sa osnovnim životnim potrepštinama jednoj višečlanoj porodici i plaća đačku kartu učeniku iz druge porodice.

"Sreću nije jednostavno definisati. Ona se nekad ogleda kada čovjek nešto dobija, a nekada je potrebno nešto dijeliti s ljudima oko sebe da biste je u srcu osjetili. Treba imati u vidu da ne ulaze ljudi u život sa istih startnih pozicija. Desi se da neki imaju više, neki manje od onog šta im treba za život dostojan čovjeka", rekla je Zvjezdana Hombah.

Ona je anesteziolog u jednoj minhenskoj bolnici, a njen suprug Vulf je član ugledne minhenske advokatske kancelarije "Hombah i Hombah", čiji zaposleni učestvuju u prikupljanju pomoći.

"Zahvaljujući, između ostalog, i Božijoj pomoći, moj suprug i ja i naši prijatelji u prilici smo da makar nekima pomognemo i sve to činimo sa posebnim zadovoljstvom", rekla je Zvjezdana, koja je rođena u čelinačkom selu Popovac u uglednoj porodici Blaženović, gdje je još u djetinjstvu spoznala da se sreća jedino dijeljenjem umnožava.

Oni i svog sina Elijasa, koji će uskoro proslaviti drugi rođendan, uče da se raduje i kada poklanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE