• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravosuđe RS od 21. januara u štrajku

Administrativni radnici u pravosuđu RS 21. januara stupiće u generalni štrajk, zajedno sa zaposlenima u prosvjeti, upravi i u policiji RS.

 Pravosuđe RS od 21. januara u štrajku Izvor: MONDO

To je danas potvrdio predsjednik Sindikata pravosuđa RS Siniša Petrović poslije sastanka sa ministarkom pravde RS Goranom Zlatković, na kojem nije postignut dogovor o povećanju cijene rada sa 100
kovertibilnih maraka na 110 KM.

Na sastanku je postignut samo dogovor o minimum procesa rada tokom generalnog štrajka, što znači da bi u vrijeme štrajka 20 odsto zaposlenih trebalo da bude na radnim mjestima.

Petrović je podsjetio da su od 2009. godine do danas plate zaposlenima u pravosuđu smanjene za 20 procenata, a da su istovremeno troškovi života narasli za 33 odsto.

On je naveo da administrativni radnici u pravosudnim institucijama imaju plate, u koje su uključeni topli obrok i regres, od 320 do 560 maraka, za razliku od sudija i tužilaca, čija su primanja po nekoliko hiljada maraka.

Predstavnici sindikata i ministarska Zlatković trebalo bi da prije 21. januara održe još jedan sastanak na kojem će pokušati da pronađu kompromisno rješenje, kako ne bi došlo do štrajka.

Vlada RS je krajem prošle godine odlučila da zaposlenima u javnim službama, pravosuđu, prosvjeti i policiji smanji plate za deset procenata, poslije čega su sindikati zapretili generalnim štrajkom ako
Vlada ne promijeni svoju odluku.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE