• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS osniva "Vode Srpske"

Vlada Republike Srpske osnovaće Javne ustanove "Vode Srpske" , kojom se utvrđuje finansiranje, uprava i način rada ove ustanove u Bijeljini.

 Vlada RS osniva "Vode Srpske" Izvor: MONDO

"Ova odluka je u skladu sa Ekonomskom politikom Republike Srpske za 2013. godinu kojom je predviđeno spajanje Agencije za vode oblasnog riječnog sliva Save i Agencije za vode oblasnog riječnog sliva Trebišnjice u novu javnu ustanovu `Vode Srpske`, koja bi preuzela nadležnosti ovih agencija", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o republičkoj upravi koji je stupio na snagu 1. januara ukidaju se Agencija za vode oblasnog riječnog sliva Save i Agencija za vode oblasnog riječnog sliva Trebišnjice.

Vlada Republike Srpske danas je donijela odluke o stavljanju van snage odluka o uslovima za početak rada Agencije za šume, o statusu i načinu rada Agencije za uzgoj i selekciju, kao i odluke o statusu i načinu rada Agencije za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, jer su te agencije ukinute Zakonom o izmjenama Zakona o republičkoj upravi, koji je stupio na snagu 1. januara.

Ministri su dali saglasnost na Plan i program rada i finansijskog plana Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske za 2013. godinu.

„Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o prikupljenim i plasiranim sredstvima na izdvojenom računu `Fond partner`, koji je formirala 1997. godine za razvoj poljoprivrede i povećanje proizvodnje hrane u Republici Srpskoj, prema kojoj je, zaključno sa 31. decembrom 2012, ukupno plasirano 5.187.342 KM“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je usvojena i informacija o sprovođenju Akcionog plana realizacije Strategije razvoja turizma Republike Srpske za period 2011-2012. godina, u kojoj se navodi da je tokom tog perioda realizovana većina aktivnosti koje su planirane strateškim ciljevima razvoja turizma Republike Srpske.

Među važnijim aktivnostima navedeno je unapređenje infrastrukture i suprastrukture u turizmu, s ciljem unapređenja kvaliteta turističke usluge sprovođenjem kontinuiranog postupka kategorizacije ugostiteljskih objekata za smještaj i finansijske podrške različitim projektima iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

U važnije aktivnosti spada i osmišljavanje i razvoj novih turističkih proizvoda kao što su izgradnja „Andrićgrada“, razvoj turizma na selu, omladinskog turizma u Vlasenici, avanturstičkog i eko turizma u opštinama Kozarska Dubica i Prijedor, poboljšanje finansiranja u turizmu, aktivnosti na povećanju obima turističkog prometa, zaštita turističkih resursa i njihova optimalna valorizacija, kao i razvoj seoskog turizma.

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na Plan utroška sredstava Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, u iznosu od 702.000 KM za period 1. januara do 31. decembra 2012. godine.

Prema ovoj odluci, Dječijem domu „Rada Vranješević“ Banjaluka biće raspoređeno 102.000 KM, Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju Prijedor 150.000 KM, Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine Višegrad 66.000 KM, Domu za penzionere i stara lica Prijedor 120.000 KM, Domu za penzionere i stara lica Istočno Sarajevo 66.000 KM, Socijalno-gerijatrijskom centru Banjaluka 150.000 KM i Zavodu za slijepa i slabovida lica „Budućnost“ Derventa 48.000 KM.

(Srna, foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE