• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin prodaje nacionalnu pripadnost

Jedan Banjalučanin odlučio je da proda izjašnjavanje o nacionalnosti na narednom popisu stanovništva.

 Banjalučanin prodaje nacionalnu pripadnost Izvor: MONDO

Višemjesečna rasprava koja se vodi o etničkom izjašnjavanju navela je ovog čovjeka da svoje izjašnjenje ponudi na prodaju. On je spreman da se izjasni kako god želi onaj ko ponudi najveću cifru.

Oglas, koji možete pogledati na portalu za trgovinu Pik.ba prenosimo u cjelini:

Pozivam predstavnike nacionalnih stranaka ili predstavnike "manjina" da učestvuju u aukciji i "kupe nacionalnost na popisu stanovništva".

Stavka nacionalnost je od krucijalne važnosti na sljedećem popisu stanovništva kako bi se sačuvao "nacionalni ključ" i zaobišao slučaj "Sejdić- Finci" i kako bi i narednih 20 godina ispranim mozgovima skretali pažnju na bitnije probleme od toga što nemaju šta da jedu i da moraju sačuvati i boriti se za svoj nacionalni integritet.

"Bitno je biti Bošnjak / Hrvat / Srbin " već odavno se mogu čuti ovakva predavanja po vjerskim objektima i lokalnim zajednicama. Mnogi su lako nasjeli na takve priče i jeftino ste ih kupili za predstojeći (odlučujući) popis stanovništva.

Biti "Jevrej" / "Rom" je također veoma bitno, pa pozivam gospodu Sejdić i Finci da ulože u svoju borbu za svoja prava i dobiju jednog jevreja / roma više na popisu stanovništva.

Specijalan popust na "Bosanac i Hercegovac" / "Jugosloven" jer u suštini to i jesam, ali nema tog lobija koji zagovare iste.

Meni je sve to apsurdno i nacionalnost je posljednja stvar koja mi je bitna, ali pošto je za Vas to toliko važno, možete da me "kupite na aukciji".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE