• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dosljedni zajedničkom djelovanju sa SNSD-om

SDS ostaje dosljedan Sporazumu o zajedničkom djelovanju sa SNSD-om na nivou BiH, jer je to važno za poziciju Republike Srpske u institucijama BiH.

 Dosljedni zajedničkom djelovanju sa SNSD-om Izvor: MONDO

"Mi nikad nismo pravili nikakve probleme u vezi sa tim. Smatramo da je Sporazum do sada već ojačao status Republike Srpske u zajedničkim organima", rekao je predsjednik SDS-a Mladen Bosić novinarima.

Lider SDS-a pozvao je SNSD da se izjasni da li napuštaju zajedničku platformu o predstavljanju Republike Srpske u institucijama BiH, ističući da bi, bez sumnje, stranke iz Federacije BiH dale glasove za rasturanje zajedničkog stava srpskih stranaka u Sarajevu.

"Ako su tačne tvrdnje zvaničnika SNDS-a Nebojše Radmanovića i Igora Radojičića iznesene posljednjih dana, platforma će nastaviti da živi i dalje, uprkos različitim mišljenjima i nesuglasicama. Mi nismo zajedno u Sarajevu zato što se volimo i imamo iste političke programe nego zato što je to u interesu Srpske", kaže Bosić.

Prema njegovim riječima, Predsjedništo SDS-a je na današnjoj sjednici zaključilo da nema ništa protiv uspostavljanja javnog servisa na hrvatskom jeziku, ali se protivi načinu finansiranja tog novog kanala s obzirom na činjenicu da je ova stranka nezadovoljna i sadašnjim načinom finansiranja Javnog servisa.

"Naš konačan stav o tom prijedlogu zakona zavisiće od toga kako će proći naši amandmani o načinu finansiranja javnih servisa u BiH", istakao je Bosić.

Govoreći o položaju Srba na Kosmetu, Bosić je istakao da Predsjedništvo SDS-a izražava podršku vlastima Srbije u nastojanjima da se nađe rješenje za njihov status i da ono bude konačno.

"Protivimo se pozivu koji dolazi iz Republike Srpske da se Srbi sa Kosova nastane u Srpskoj. Smatramo da je to kontraproduktivno i nije ostvarivo s obzirom da danas imamo još 300 porodica koje se nalaze u kolektivnim smještajima u uslovima nedostojnim života ljudi u 21. vijeku", rekao je Bosić.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić takođe je izjavio da imovinski kartoni političara moraju da budu javni dokumenti kako bi se vratilo povjerenje u ljude koji vrše funkcije. "Moj imovinski karton je poznat i mogu ga uvijek predočiti javnosti. Otvoren sam za borbu protiv korucpije, a SDS je to pokazao, prije svega, Prijedlogom zakona o ispitivanju porijekla imovine", rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je neophodno da se utvrdi stanje imovine najviših funkcionera kroz podatke Poreske uprave, ali istovremeno i da se zatraže informacije iz Srbije, Crne Gore, okolnih država i Evrope da bi se utvrdilo ko ima imovinu u skladu sa primanjima u proteklom periodu, a ko ne.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE