• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir odgovoran za krizu vlasti

Evropska komisija u izvještaju navodi da je predsjednik FBiH Živko Budimir kriv za krizu vlasti.

 Budimir odgovoran za krizu vlasti Izvor: MONDO

Iako je došlo do formiranja nove parlamentarne većine na nivou BiH, kriza vlasti se i dalje nastavlja, jer je predsjednik Federacije BiH Živko Budimir odbio da izvrši rekonstrukciju entitetske vlade, navodi se u najnovijem izvještaju Eropske komisije.

"Savjet ministara BiH je konačno rekonstruisan u oktobru kada su članovi SDA zamijenjeni predstavnicima SBB-a, ali se kriza vlasti nastavlja, jer je tamošnji entitetski predsjednik u decembru odbio da otpusti članove federalne Vlade iz SDA, HSP-a i Narodne stranke `Radom za boljitak`, iako oni nisu dio nove većine koja je formirana ljetos", navodi se u izvještaju.

U glavnom djelu izvještaja, koji se bavi ekonomijom, istaknuta je zabrinutost pogoršanim ekonomskim parametrima u svim zemljama zapadnog Balkana, prenose "Nezavisne novine".

"Ekonomija je tokom cijele godine bila pogođena slabom spoljnom potražnjom, najviše u evrozoni, gdje je došlo do smanjene ekonomske aktivnosti, te zbog jake zime i vremenskih nepogoda tokom ljeta", navodi se u izvještaju.

Analitičari iz Evropske komisije tek kao razlog za ekonomsku krizu navode spori rast kreditnih pozajmica i loši uslovi na tržištu rada.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE