• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treći kanal nije put ka trećem entitetu

Vjekoslav Bevanda odbacio spekulacije da se uvođenjem trećeg televizijskog kanala na hrvatskom jeziku priprema teren za treći entitet u BiH.

 Treći kanal nije put ka trećem entitetu Izvor: MONDO

"Jeste li vidjeli ijednu takvu moju izjavu sve vrijeme mog političkog djelovanja i rada? To je presmiješno. Pokazaće vrijeme. Treba pogledati podloge i dokumente koji su prethodili ovome", rekao je Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Bevanda je za "Dnevni avaz" obrazložio zašto je on bio predlagač izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu BiH, navodeći da je programom rada, zaključkom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i odlukom Ustavnog suda to propisano kao obaveza Savjeta ministara.

Prema njegovim riječima, odluku da bude predlagač tog zakona donio je kada je uvidio da to neće uraditi Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, iako mu je to bilo u programu rada. Za Bevandu nije sporna činjenica da su ministri glasali različito o tom prijedlogu, a prema njegovoj ocjeni, takvo ponašanje ne može se nazvati krizom vlasti.

Bevanda je potvrdio da je koordinacioni mehanizam BiH za EU usaglašen.

"Predstavnici FBiH htjeli su još jednom da se politički konsultuju i to je gotovo. Nakon toga, mehanizam ide na Savjet ministara i entitetske vlade. Moj savjetnik Saša Marić rekao mi je da nema prepreka, tako da vjerujem da će taj prijedlog apsolutno dobiti potrebnu podršku", naveo je Bevanda.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH ocijenio je da miniranje spomenika poginulim pripadnicima Armije BiH u dvorištu Gradske vijećnice Mostaru predstavlja "još jednu ranu Mostara" i osudio svako djelo upereno protiv bezbjednosti građana.

"Osuđujem ovo djelo i kao gnusni, vandalski čin, koji ne doprinosi da Mostar postane grad normalnog življenja. Očekujem da policija i svi ostali odreaguju. Biću najsretniji čovjek kad onaj ko je to uradio bude sankcionisan", zaključio je Bevanda.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE