• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Direktori škola bez stava o štrajku

Aktiv direktora osnovnih škola na području Doboja još nema zajednički stav o početku štrajka, koji su predstavnici sindikata zakazali za 21. januar

 Doboj: Direktori škola bez stava o štrajku Izvor: MONDO

Aktiv direktora osnovnih škola na području Doboja još nema zajednički stav o početku štrajka i koliko treba da traju časovi, jer u 18 osnovnih škola sa područja Broda, Dervente, Doboja i Petrova, do danas nisu zasjedale sindikalne organizacije - rekao je danas Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Doboju Rajko Grabovac.

Prema njegovim riječima, Aktiv direktora osnovnih škola dobojskog područja, bar za sada ne može ništa govoriti u vezi generalnog štrajka, zakazanog za 21. januar, jer u vezi toga nema zajedničkog stava, niti preporuka na osnovu kojih bi se moglo postupati.

On je istakao da se o redovnom početku drugog polugodišta u školama u javnosti objavljuju različita mišljenja koja su međusobno protivrječna i time zbunjujuća, ne samo za nastavno osoblje, već i učenike.

"Ako je Sindikat obrazovanja Republike Srpske jedinstven u svom radu i odlučivanju onda bi trebalo da sindikalnim organizacijama po školama, a time i u javnosti, objave svoj stav u vezi koga bi se moglo razgovarati i dogovarati o izvođenju nastave", smatra Grabovac.

Grabovac je dodao da će sutra u Doboju u 10.00 časova biti održan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola iz Doboja, Broda, Dervente i Petrova, na kojem će biti razgovorano o početku nastave u poneđeljak, 21. januar.

Predstavnici sindikata obrazovanja, uprave, pravosuđa i policije za 21. januar najavili su štrajk kao mjeru sindikalne borbe protiv najavljenog smanjenja plata za 10 odsto u prosvjeti i policiji i dodatnih 10 odsto u upravi i pravosuđu.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE