• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje nastava u banjalučkim školama

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Dušan Mišljenović potvrdio da će nastava početi u ponedjeljak, 21. januara.

 Počinje nastava u banjalučkim školama Izvor: MONDO

"Školsko zvono će zazvoniti u ponedjeljak u 7.30 časova, ali direktor škole ima obavezu da upozna radnike, članove sindikata sa Uredbom Vlade Srpske i instrukcijom koja ne predviđa totalnu obustavu nastave", istakao je Mišljenović.

On je rekao da radnicima neće biti uskraćeno sindikalno pravo da školski čas u skladu sa Uredbom Vlade traje 30 minuta ili da traje punih 45 minuta za one prosvjetne radnike koji to žele.

"Aktiv direktora osnovnih škola banjalučke regije očekuje da resorno ministarstvo u pregovorima sa sindikatom dođe do zajedničkog kvalitetnog rješenja koje će zadovoljiti sve prosvjetne radnike u Republici Srpskoj", naglasio je Mišljenović.

On je rekao da su sve osnovne škole banjalučke regije spremne za početak nastave u ponedjeljak, imaju dovoljno ogreva i sredstava za zagrijavanje školskih prostorija.

Republički sindikat obrazovanja, nauke i kulture ostaje pri odluci da 21. januara stupi u generalni štrajk, ali je sa timom Vlade dogovoreno da se iz instrukcije direktorima osnovnih i srednjih škola o obezbjeđivanju minimalnog procesa rada preformuliše stavka o dostavljanju spiska radnika koji stupaju u štrajk.

Predsjednik ovog sindikata Stevan Milić rekao je ranije da, ukoliko bude prijetnji Sindikatu, može da dođe i do potpune obustave rada, odnosno da zaposleni u prosvjeti 21. januara ne dođu na posao.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE