• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi snijeg, saobraćaj otežan

Zbog snijega koji pada u većem dijelu BiH vozila saobraćaju otežano i usporeno, a u višim krajevima vozači se upozoravaju na mjestimičnu poledicu

 Novi snijeg, saobraćaj otežan Izvor: MONDO

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i čiste sve važnije putne pravce, dok se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Regionalni put Ulog - Klanci, preko prevoja Morine, zbog snježnih smetova u dužini od 12 kilometara neprohodan je za saobraćaj.

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozači se upozoravaju na učestale odrone, dok je na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini učestala pojava snježnih lavina, koje se obrušavaju na kolovoz.

Na magistralnom putu M-5, na dionici Mesići - Višegrad, na lokalitetu "Deveta stražara", saobraćaj će biti povremeno izmijenjen radi izlaska teretnih vozila koja su angažovana na transportu građevinskog materijala.

Zbog radova na magistralnom putu Doboj - Modriča, u mjestu Šešlije, danas će saobraćaj biti povremeno obustavljan na petnaest minuta u periodu od 7.00 do 13.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj - Modriča.

Na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka na mjestu klizišta vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Foča - Čemerno - Gacko saobraćaj vozila ukupne mase do 15 tona i vozila izvođača radova preusmjerava se na privremeno izgrađenu obilaznicu, radi izvođenja radova na projektu "Trajna sanacija klizišta Čemerno".

Na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje saobraćaj je zabranjen za teretna vozila teža od 12 tona.

Na regionalnom putu Karanovac - Kneževo u mjestu Karanovac zabranjen je saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Alternativni pravac je Banjaluka - Crna Rijeka -granica Republike Srpske /Ugar/ - Jajce - Donji Vakuf - Turbe.

U Federaciji BiH vozačima se skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do pet centimetara.

Dodatne poteškoće vozačima na području Kupresa, Šuice, Tomislavgrada i Glamoča pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Na prevoju Rostovo, na putu Novi Travnik-Bugojno, magla smanjuje vidljivost na 50 metara.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je promet teretnih vozila na graničnom prelazu Izačić, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE