• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupile cigarete u BiH

Cigarete proizvođača "Filip Moris" poskupile su na tržištu BiH od deset do 30 feninga po paklici, piše "Glas Srpske".

 Poskupile cigarete u BiH Izvor: MONDO

Načelnik Odjeljenja za komunikacije u Upravi za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević rekao je da su nove markice za 14 vrsta cigareta proizvođača "Filip Moris" odštampane.

"Na tržištu su se ovih dana već pojavile cigarete sa novim cijenama, a neke će se pojaviti idućih dana", rekao je Kovačević.

On je naglasio da su cigarete "Marlboro Gold Orginal" i "Marlboro Red Upgrade" poskupile za 20 feninga i sada koštaju 3,7 maraka.

"Cijena paklice cigareta 'Marlboro Flavor Plus' veća je za deset feninga, odnosno za ove cigarete sada je potrebno izdvojiti četiri marke", kazao je Kovačević.

"Filip Moris" je podigao cijene tri vrste "Eve" za deset feninga, tako da je za paklicu "Eve Divine Slims", "Eve Mystique Slims" i "Eve Mint Slims" sada potrebno izdvojiti 3,2 KM.

"Cigarete 'Partner KS BOX' poskupile su sa 2,7 na tri marke. Ista situacija je i sa cigaretama 'Partner Blue KS BOX'", kazao je Kovačević.

"Filip Moris" je istakao i više cijene cigareta "Philip Morris Red", "Philip Morris Blue", te "Philip Morris Suprime" i "Philip Morris 100" za deset feninga, odnosno nova cijena ovih cigareta je 3,3 KM.

Poskupile su i cigarete "Classic Gold" i "Classic Blue" za 30 feninga, a na tržištu se ove vrste cigareta od sada prodaju po cijeni od tri KM.

Većina cigareta u BiH od početka ove godine poskupila je za deset do 60 feninga po kutiji.

Poskupljenje cigareta u BiH početkom ove godine predstavlja nastavak usklađivanja akcizne politike u BiH sa politikom akciza na cigarete u EU.

"Ovo usklađivanje je počelo 2009. godine kada je počela primjena Zakona o akcizama i usklađivanje će trajati do 2014. godine, kada bi minimalna cijena kutije cigareta trebalo da iznosi pet maraka", kazali su ranije u UIO BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE