• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjački lideri da se pozabave vehabijama

Dušanka Majkić ocijenila da ključnu bitku sa vehabijama u BiH "treba da počnu i završe Bošnjaci".

 Bošnjački lideri da se pozabave vehabijama Izvor: MONDO

BiH se sve više kreće u pravcu radikalnog islama, a sve manje prema Evropi, upozorila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva ocijenila da ključnu bitku sa vehabijama u BiH "treba da počnu i završe Bošnjaci". Ona je istakla da u bošnjačkoj politici nema onih koji će se boriti protiv radikalnog islamizma.

"Bezbjednosne agencije ćute i miruju, ali se nadam da oni koji treba da vode računa o bezbjednosti građana ove zemlje prate šta oni rade", istakla je Majkićeva, napominjući da postoji još mnogo pitanja na koje se čeka odgovor.

Komentarišući najavu lidera vehabija iz Gornje Maoče Nusreta Imamovića i Bilala Bosnića, koji su ranije hapšeni zbog terorizma ili podsticanja na izvršenje tog krivičnog đela, o održavanju javne tribine o "savršenstvu šerijata", Majkićeva je upozorila da je neophodno da se na takve osobe pažljivo motri.

"Kao predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost postavila sam pitanja Ministarstvu bezbjednosti BiH na koje je dužno da odgovori, zajedno sa svim bezbjednosnim agencijama sa kojima koordiniše. Viđećemo u kome pravcu će se to odvijati", podsjetila je ona.

Majkićeva je istakla da se "pojavljuju nova mjesta gdje se okupljaju vehabije i koja se dovode u vezu sa radikalnim pokretom, a da još nije dobijen odgovor na pitanje šta se dešava u Gornjoj Maoči, ko tamo živi, koliko djece ide u školu, kako je moguće da tamo niko ne izlazi na izbore ...".

"Porukama koje šalju radikalni islamisti isključivo bi trebalo da se bave oni koji se bave politikom, dakle bošnjački lideri. Međutim, vidimo kako pokazuju svoj odnos prema ovom problemu - npr. član Predsjedništva BiH ode u Iran, a ne zanima ga šta se dešava u Briselu i kakvi su stavovi Brisela", navela je ona.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE