• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikoliću Tadić kriv za nerede

"Tadić lično je isprovocirao i organizovao sve što je bilo loše na mitingu. Plan je bio zlikovački. Opominjemo Tadića da ne vodi Srbiju u rat."

 Nikoliću Tadić kriv za nerede Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić optužio je predsednika Srbije Borisa Tadića da je odgovoran za nerede u Beogradu tokom mitinga radikala u utorak uveče.

"Boris Tadić lično je isprovocirao i organizovao sve što je bilo loše na mitingu. Plan je bio zlikovački. Opominjemo Borisa Tadića da ne vodi Srbiju u rat", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Naveo je da je sve bilo organizovano tako da se zaštiti direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, jer je bilo planirano da demonstranti posle mitinga krenu u protestnu šetnju ka zgradi Javnog servisa.

"Ovo je bila i zamišljena policijska akcija da se jednom za svagda raščisti sa SRS. Nikada neće raščistiti sa nama. Ako hoće da nas pobiju, bar neka kažu, a ne da tuku narod", rekao je zamenik predsednika SRS.

Nikolić je naveo da će Predsednički kolegijum SRS na današnjem sastanku odlučiti da li će nastaviti sa protestima u Beogradu.

Ocenio je da je jučerašnji miting organizovan odlično, da je bio najmasovniji otkada se organizuju skupovi na Trgu Republike i da nijedan srpski radikal nije kriv za ono što se dogodilo na njemu.

Prema njegovim tvrdnjama, poslanik SRS Borislav Pelević je od policije dobio metak u nos i sada je na VMA, a drugi poslanik Dušan Marić potpuno je pretučen i nalazi se u bolnici.

Na konferenciji je bio da je bio najmasovniji otkada se organizuju skupovi na Trgu Republike, još jedan član SRS koji je imao zavoje oko leve ruke i glave.

Prema njegovim rečima, policija se sat i po vremena tukla sa grupom od stotinak ljudi u Dečanskoj ulici, nadomak trga, i namerno ih potiskivala ka učesnicima skupa, umesto da postavi kordon i spreči njihov prolazak do mesta održavanja mitinga.

"Nas je suzavac obarao na zemlju, a onda su pritekli policajci da nas tuku", objasnio je Nikolić i dodao da SRS nema nikakve veze sa mladićima koji su se sukobili sa policijom.

On je naveo da radikali nisu u potpunosti mogli da obezbede skup, jer je policija pripremala napad na učesnike mitinga.

"Ako policija želi nemire, mi ne možemo to da sprečimo", istakao je on.

Nikolić je pozvao predsednicu Skupštine Srbije Slavicu Đukić Dejanović da odloži sednicu dok se svi politički činioci u zemlji ne dogovore kako će Srbija dalje.

(agencije/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE