• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDP: Raskrinkati Živka Budimira!

Članovi SDPa na konferenciji za novinare optužili Budimira da opstruiše imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH.

 SDP: Raskrinkati Živka Budimira! Izvor: MONDO

Vrijeme je da se predsjednik Federacije BiH Živko Budimir raskrinka, kao i oni koji stoje iza njega i uz njega, poručili su članovi SDP-a BiH.

"Ne donose se nikakve strateške odluke, ne predlažu se zakoni, donose se samo one odluke koje su neophodne...", pojasnio je aktuelnu političku situaciju u FBiH federalni ministar pravde i član SDP-a BiH Zoran Mikulić.

Mikulić je ocijenio da je danas postalo jasno da Budimir nema namjeru uputiti prijedlog za imenovanje sudija Ustavnog suda FBiH, čime direktno vrši opstrukciju mogućnosti razrješavanja krize u FBiH, prenio je portal "Klix.ba".

"Njegova osnovna funkcija kao šefa izvršne vlasti u FBiH je da pokuša riješiti deblokadu parlamenta i vlade, ali je pokazao da to nema namjeru činiti. Umjesto toga, traži neke dodatne provjere predloženog kandidata za Ustavni sud Šahbaza Džihanovića, što je direktan uticaj na nezavisnost pravosuđa i miješanje u rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta", rekao je Mikulić.

Poslanik SDP-a u Parlamentu FBiH Besima Borić smatra da je nakon posljednjih dešavanja jasno da Budimir sve radi "da zloupotrijebi sve moguće i nemoguće mehanizme koji su često nedorečeni, a koji su mu dati u nadležnost".

"Postavlja se pitanje zašto to radi i u ime koga to radi. On mora snositi odgovornost za ono što bi se moglo dalje događati ako i dalje nastavi zloupotrebljavati svoj položaj", rekla je Borićeva.

Ona je napomenula da je Budimir otputovao u Južnu Koreju, ali da ne želi to da komentariše, kao ni "njegova dva izleta u zadnjih šest mjeseci u Ameriku".

(Srna, foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE