• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delić znao da Orić ubija Bošnjake?

Vrh takozvane Armije BiH, sa Rasimom Delićem na čelu, bio je upoznat o likvidacijama Bošnjaka koje su u Srebrenici počinili Naser Orić i njegovi ljudi

 Delić znao da Orić ubija Bošnjake? Izvor: MONDO

Press RS piše da je u posjedu dokumenta u kojem načelnik Uprave službe vojne bezbjednosti tzv. Armije BiH Jusuf Jašarević obavještava tadašnjeg komandanta te vojske Delića o uzrocima pada Srebrenice i Žepe u ljeto 1995. godine.

Izvještaj praktično potvrđuje navode jednog od osnivača Stranke demoratske akcije Ibrana Mustafića, koji je govorio o brutalnim likvidacijama Bošnjaka koje su izvršili Orić i, kako je rekao, "njegovi izrodi".

Predsjednik nevladine organizacije "Istorijski projekat Srebrenica" Stefan Karganović rekao je da ovakvi dokumenti i posljednja svjedočenja o događajima u Srebrenici, kao što je Mustafićevo, bacaju drugo svjetlo na sve što se u tom gradu desilo za vrijeme rata.

"Svakim danom sve je više jasno da je spisak srebreničkih žrtava, koji se uzima kao validan, čista manipulacija. Zato najviši autoriteti u Srpskoj treba da razmisle i pokrenu priču o osnivanju nove komisije koja bi sada na osnovu novih informacija, sačinila poptuno novi izvještaj", smatra Karganović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE