• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TE "Gacko" ostaje bez uglja?

Termoelektrana "Gacko" uskoro bi mogla da prestane sa radom. Radnici kažu da "svaki dan traže ugalj, ali ga jednostavno nigdje nema"

 TE "Gacko" ostaje bez uglja? Izvor: MONDO

Termoelektrana "Gacko" u istoimenom hercegovačkom mjestu uskoro bi mogla da prestane sa radom usljed nedostatka uglja. Njegove zalihe dovoljne su za rad fabrike struje samo u narednih sedam dana, a njeno ispadanje iz pogona pričinilo bi višemilionsku štetu, pišu "Večernje novosti".

Kotao TE "Gacko", najvećeg proizvođača struje u RS, još se dimi, ali se ne zna i do kada će tako biti.

Otvoren je novi kop rudnika, u nabavku opreme uložene su desetine miliona konvertibilnih maraka, ali uprkos tome nema dovoljno uglja za normalan rad termoelektrane. Zaposleni smatraju da je to "posljedica lošeg rada i propusta u proteklom periodu".

"Ugalj svaki dan tražimo, ali ga jednostavno nigdje nema. Niko i ne zna gdje se treba tražiti, nije ga ni otkrivao, a velika mehanizacija stoji. Ne znam šta se dešava", rekao je "Novostima"  jedan od gatačkih rudara želeći da ostane anoniman.

Dragoljub Mučibabić, generalni direktor Rudnika i termoelektrane "Gacko" tvrdi da je problem nastao jer firma "Kolubara-metal" nije u predviđenom roku stavila u pogon opremu vrijednu 36 miliona maraka. Po njemu, to je uticalo da se izgubio korak u proizvodnji otkrivke, pa će nedostajati uglja za proizvodnju struje.

Inače, za razliku od januara, gatačka termoelektrana u prošlom mjesecu nije uspjela da ostvari planiranu proizvodnju, ali je bila na domak realizacije.

"U najkraćem mjesecu u godini proizvedeno je 145 miliona i 891 hiljadu kilovat-časova električne energije, što je 97,8 odsto plana. Od početka godine proizvedeno je nešto više od 297 miliona kilovat-časova ili 99,6 odsto od plana", ističe Maksim Skoko, rukovodilac Termoelektrane.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE