• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović kandidat za ministra u Vladi RS

Nosilac muslimanskog ratnog priznanja "zlatni ljiljan" Dževad Mahmutović kandidat je SDA za ministra trgovine i turizma Republike Srpske

 Mahmutović kandidat za ministra u Vladi RS Izvor: MONDO

Dževad Mahmutović kandidat je SDA za ministra trgovine i turizma Republike Srpske, rekao je predsjednik ove stranke Sulejman Tihić.

Tihić je, nakon sjednice Predsjedništva stranke, rekao da je ovo važno ministarstvo, koje obuhvata kako poslove trgovine tako i turizam, inspekciju i robne rezerve.

"To je segment u kome naš kandidat može da pokaže znanje i zaštiti interese onih koje zastupa u Vladi Republike Srpske", rekao je Tihić novinarima.

On je dodao da je Predsjedništvo SDA donijelo na sjednici u Sarajevu jednoglasnu odluku da će ova stranka učestvovati u Vladi Republike Srpske.

"To je interes onih koji su glasali za nas u Republici Srpskoj da budu predstavljeni u Republici Srpskoj i da preko tog ministarstva i Vlade štitimo interese onih koji su za nas glasali", rekao je Tihić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da u novoj vladi Srpske neće biti neko ko ima sumnjivu ratnu prošlost i da tako nešto nije ni zvanično najavljeno.

Dodik je rekao da niko nije zvanično potvrdio da će u novu vladu Srpske ući ministar iz SDA, koji je nosilac "zlatnog ljiljana".

Pojedini mediji javili su da je Dževad Mahmutović iz SDA, koji je nosilac muslimanskog ratnog priznanja "zlatni ljiljan", najozbiljniji kandidat za novog ministar trgovine i turizma Srpske.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS o novom sastavu Vlade RS biće održana 12. marta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE