• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proslavljen 13. rođendan distrikta Brčko

Specijalni predstavnik EU Peter Sorensen izrazio je nadu da će poslije odlaska supervizije iz Brčkog lokalna vlast ispuniti sva očekivanja građana.

 Proslavljen 13. rođendan distrikta Brčko Izvor: MONDO

Sorensen je na svečanoj akademiji povodom 13 godina od osnivanja disitrikta Brčko rekao da će dobru vlast, prije svega, karakterisati stalna kooperacija sa državnim i entitetskim institucijama u BiH, posebno sa građanima distrikta.

On je misiju supervizije u distriktu Brčko ocijenio uspješnom.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko kaže da međunarodna zajednica treba da se povuče iz BiH.

On je rekao da je period supervizije prošao i čestitao svima u lokalnoj administraciji koji su se postarali da tranzicija bude obavljebna uspješno.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić istakao je da je iz OHR-a i drugih međunarodnih institucija u Brčko u počektu dolazilo više konkretnih mjera radi poboljšanja stanja, a da su kasnije inicijativu preuzeli lokalnih političari.

"U narednom periodu moramo raditi do iznemoglosti kako bismo rješavali probleme u privredi i u ostalim oblastima", istakao je Domić.

Predsjednik Skupštine distrikta Đorđa Kojić istakao je da je nova vlast za kratko vrijeme pokazala da je spremna da rješava brojne probleme građana.

"Sposobni smo da sačuvamo postojeća i otvoramo nova radna mjesta. Smatramo da je za sveopšti razvoj uslov borba protiv korupcije. Podržavamo projekte koji dolaze iz Republike Srpske i Federacije BiH, od kojih će distrikt imati korist", kaže Kojić.

Svečanoj akademiji u brčanskom Domu kulture prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske u ostavici Petar Đokić, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske u ostavici Nada Tešanović, potredsjednik Srpske Enes Suljkanović.

Među prisutnima su bili Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko–tuzlanski Vasilije, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, te svi dosadašnji gradonačelnici Brčkog.

U muzičko-zabavnom programu nastupili su Banjalučki gudački kvartet, Gradsko kulturno-umjetničko društvo, balet Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, te vokalni solisti Aleksandra Lizdek i Dženana Šehanović.

Akademiji je prethodio okrugli o borbi protiv nasilja u porodici koji su organizovala udruženja žena sa područja distrikta.

Na Trgu pravde održana je priredba pod nazivom "Brčko svome gradu" na kojoj je nastupilo dvadesetak kulturno-umjetničkih društava.

Na istom mjestu pripremljen i ručak za oko 2.500 građana distrikta i goste.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE