• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD: Potreban razgovor sa SDS-om

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Dušica Savić rekla da je potrebno da SNSD i SDS razgovaraju o nastavku zajedničkog djelovanja na nivou BiH.

 SNSD: Potreban razgovor sa SDS-om Izvor: MONDO

"SNSD je apriori na liniji zaštite interesa Republike Srpske na nivou BiH i na toj liniji će i ostati", rekla je Savićeva na konferenciji za novinare SNSD-a u Banjaluci.

Prema njenim riječima, jedan od predmeta razgovora dvije stranke biće i zakon o carinskoj tarifi BiH.

Savićeva, koja je i portparol SNSD-a, nije precizirala kada će razgovori sa SDS-om biti održani, ističući da je u ovom trenutku prioritetan izbor i program rada nove vlade Srpske.

Ona je ocijenila da situaciju dodatno komplikuje činjenica da SDS opoziciono djeluje na nivou Republike Srpske i da koristi svaku priliku da uputi kritike na račun SNSD-a.

U kontekstu saradnje sa SDS-om na nivou BiH, Savićeva je naglasila da je SNSD od 2006. do 2010. godine uspio da očuva poziciju Republike Srpske.

Ona je podsjetila da je 2010. godine potpisana platforma o zajedničkom djelovanju sa SDS-om radi zaštite interesa Srpske u organima BiH, ističući da je SNSD u potpunosti poštovao potpisanu platformu.

Na pitanje novinara o eventualnom odgađanju izbora u BiH, planiranih za narednu godinu, zbog izbornog zakona i odluke "Sejdić-Finci", Savićeva je istakla da je to jedno od pitanja kojim će se SNSD baviti u narednom periodu, nakon završetka procedure imenovanja vlade Republike Srpske.

"SNSD je opredijeljen da se ispune uslovi koje od nas traži EU. Očekujem da će sve ovo biti riješeno i da izbori 2014. godine nijednog trenutka neće biti upitni", rekla je Savićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE