• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvor za "neodoljivog ljubavnika"

Okružni tužilac u Banjaluci podnio prijedlog za određivanje pritvora Milošu Šmitranu (57), koji je jutros uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja.

 Pritvor za "neodoljivog ljubavnika" Izvor: MONDO

Prijedlog o pritvoru podnesen je sudiji za prethodni postupak banjalučkog Osnovnog suda zbog postojanja bojazni da će Šmitran ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

On je danas nakon kriminalističke obrade, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, predat banjalučkom Okružnom tužilaštvu, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Miloš Šmitran se tereti da je od 2008. do kraja 2012. godine, kao načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Administrativne službe grada Banjaluka, prekoračio granice svog ovlaštenja u namjeri da sebi i drugom pribavi imovinsku korist.

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je Šmitran potpisivao rješenja o dodjeli jednokratne novčane pomoći i specifikacije za isplatu većih srestava od propisanih, čime je iz gradskog budžeta pribavio protivpravnu imovinsku korist za 51 fizičko lice i osam nevladinih organizacija u visini od 480.000 KM.

Osumnjičeni je u istom periodu više puta dodijelio novčanu pomoć povratnici Č.F. u ukupnom iznosu od 15.000 KM, mada ona nije ispunjavala uslove za novčanu pomoć.

Šmitran je od iste osobe u više navrata primao novac u ukupnom iznosu od 7.500 KM.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE